Wie is dan toch dat Supermannetje?

Mijn naam is Ray van Schaffelaar en ik ben 58 jaar oud. Geboren in 1962 in Amsterdam. Ik woon momenteel met mijn vrouw en 2 zonen in Diemen centrum.

Even een korte beschrijving van mijn professionele levensloop:

Ik heb conservatorium piano lichte muziek gestudeerd en ben afgestudeerd in 1990. Ik heb in vele bands gespeeld, waaronder het orkest van Berdien Stenberg. Ik heb veel ervaring opgedaan in muziek en audio.

Daarna heb ik meer dan 20 jaar bij computercollectief gewerkt. Het kleine sympathieke winkeltje met computerboeken en software aan de Amstel tegenover theater Carré, misschien herinner je je het nog. Bij computercollectief heb ik heel veel ervaring in vaardigheden en kennis opgedaan mbt web gerelateerde zaken, website ontwerp en grafisch ontwerp. Helaas ging computercollectief in 2011 failliet doordat het een jaar daarvoor overgenomen was door het Haarlemse Mensys; cowboys die bewust de boel failliet lieten gaan om van het personeel af te komen….waaronder ik dus. 🙁 (ik vergeef het die gasten nooit)

Vanaf mijn 16e levensjaar ben ik een gepassioneerd fotograaf. Ik heb in de loop der jaren heel veel ervaring opgedaan in het fotograferen en in het bewerken van foto’s op de juiste wijze met de juiste software. Mijn fotografie website is ofoto.nl

Na het faillissement van computercollectief ben ik als freelancer aan de slag gegaan, met name in het bouwen van websites, product- en portretfotografie. Ik heb daarin jarenlange ervaring.

De laatste jaren ben ik zeer bedreven geworden in het editen en maken van video’s. Vooral met de huidige mobiele telefoons is het zeer fijn werken met video. Ik heb een goed inzicht hoe je als freelancer hier zelf gemakkelijk zeer professionele films kunt maken, welke apps te gebruiken en welke apparatuur.

Ik werkte een tijd voor radioprogramma waar ik interviews opnam en de fotografie en videografie verzorgde. Voor dit radioprogramma heb ik de website gemaakt, die ik ook onderhoud, en de podcast opgezet. Je kunt de website vinden via www.paperbackradio.nl

Supermannetje.nl is een handelsnaam van OFOTO. Onder mijn overkoepelende naam voor mijn fotografie-werk besloot ik een bredere dienst neer te zetten waar ik mensen op vele vlakken mijn kennis kan aanbieden. En dat is : Supermannetje.